کابینت فلزی

خانهکابینت فلزی

کابینت فلزی

کابینت فلزی چیست


کابینت‌های کاملا فلزی این روزها کاربرد کم‌تری دارند. این نوع کابینت‌ها به صورت گسترده در منازل استفاده نمی‌شوند و فقط نمونه‌هایی که دارای طراحی شیک و مدرن بوده و از جنس استیل ساخته شده‌اند، هنوز مورد توجه هستند. برخی از این کابینت‌ها از اسکلت فلزی و درب‌های ام‌دی‌اف ساخته می‌شوند. اما این نوع کابینت‌ها اکثرا به دلیل هزینه‌های پایین تر قابل توجه هستند.

گرچه کاربرد کابینت‌های فلزی در آشپزخانه‌های امروزی کاهش یافته است، اما هنوز از فلز برای ساخت بدنه کابینت استفاده می‌شود که بدنه‌ای که در تمامی کابینت‌ها یکسان است. این انتخاب باعث کاهش هزینه ساخت و تولید می‌شود. کابینت‌های فلزی به علت کاربردهای خاص و  به صرفه بودن توانسته اند جایگاه خود را حفظ کنند. با پیشرفت تکنولوژی و عرضه انواع طرح و جنس‌های جدید در بازار کابینت‌سازی در تهران و کرج، کابینت‌های فلزی ممکن است به‌طور کلی جا‌افتادگی خود را از دست داده باشند و جای خود را به کابینت‌های دیگر از جمله کابینت ممبران، های گلاس و کابینت ام دی اف داده‌اند.

کابینت چیست؟

کابینت، یک قفسه است که به منظور مدیریت بهتر فضای آشپزخانه و بهینه سازی مثلث کار شامل یخچال، اجاق گاز و سینک ظرفشویی استفاده می شود. طراحی مطلوب و ساخت استاندارد کابینت در آشپزخانه باعث می شود فضایی منظم و به ترتیب برای جای گذاری ظروف ایجاد گردد و احتیاجات روزانه شما در زمان پخت‌وپز و شست‌وشوی ظروف را پاسخ دهد.

انواع کابینت ها

  • کابینت‌های توکار

طرح‌هایی است که توسط طراحان حرفه‌ای و بهترین کابینت ساز در کرج آماده شده و سپس به مرحله ساخت و تولید می‌رسد. این نوع کابینت‌ها به‌طور معمول در آشپزخانه‌های مدرن و امروزی استفاده می‌شود و از طراحی‌های جدید بهره می‌برند. نصب کابینت‌های توکار نیازمند زمان و دقت بسیار است و برای انجام این کار حتما به یک نصاب ماهر و مجرب نیازمندید. درصورتی که نیاز به خدمات نصابی دارید، توصیه می‌شود از افراد متخصص و با تجربه استفاده کنید.

  • کابینت های مستقل یا رو کار

کابینت های توکار و روکار، طراحی و ساخته شده اند، بدون نیاز به هیچ دانش یا آگاهی از محیط کابینت. این نوع کابینت ها از قبل طراحی شده و آماده در بازار موجود هستند، و معمولا از جنس فلزی ساخته شده اند. کابینت های مستقل، اغلب برای محیط هایی با نیاز به هزینه کم و بهره وری بالا استفاده می شوند. انواع مختلف کابینت ها بر اساس جنس و مواد ساخت آنها، تقسیم می شوند. مثلا کابینت های ساخته شده از چوب، فلز، شیشه، ام دی اف، پی وی سی، ممبران یا وکیوم و روکش چوب یا ترکیبی. باید توجه داشت که کابینت های مورد استفاده در سرویس بهداشتی (روشویی)، اغلب از جنس پی وی سی ساخته می شوند، زیرا این مواد دارای مقاومت لازم در برابر رطوبت هستند.

5 نوع کابینت موجود در بازار ایران

  • صفحه نئوپان، روکش HPL
  • صفحه کابینت MDF
  • صفحه پلی وود (Poly Wood)، روکش HPL
  • صفحه MDF، روکش ملامینه
  • صفحه سنگ مصنوعی تمام اکریلیک

کابینت فلزی

انواع کابینت های فلزی

*کابینت فلزی گالوانیزه 

*کابینت فلزی استیل 

*کابینت فلزی با ورق سیاه

 

مقایسه کابینت های گالوانیزه و فولادی نشان می‌دهد که مقاومت کابینت‌های گالوانیزه در برابر زنگ زدن بیشتر است. زیرا کابینت‌های فولادی ممکن است زنگ بخورند و به زودی ضعیف شوند. ورق‌های کابینت‌های گالوانیزه با روی پوشش پوشیده شده‌اند تا از زنگ زدن و پوسیدگی جلوگیری کنند، بنابراین مقاومت و استحکام آن‌ها بیشتر است. به طور کلی، کابینت‌های گالوانیزه نسبت به کابینت‌های فولادی پایدارتر هستند.

کابینت‌های فلزی گالوانیزه از نظر دوام بهتر از کابینت‌های فلزی ورق سیاه هستند، اما هزینه‌های بیشتری برای شما خواهند داشت. ورق‌های آهن سیاه، ورق‌هایی مسطح هستند که به خوبی جلا داده شده اند و به آن‌ها نورد گرم نیز گفته می‌شود. این ورق‌ها، با توجه به ذوب آن‌ها در دمای بالا، معمولاً مات شده و به سبب عدم پوشش دادن با هیچ نوع ماده ضد زنگ، مقاومت کمتری در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی نسبت به ورق‌های گالوانیزه دارند. بهتر است برای رنگ‌آمیزی کابینت‌های گالوانیزه از رنگ‌های کوره‌ای یا استاتیک استفاده کنید تا بهبودی در پایداری رنگ و قدرت پوشش بخشی دهند.

مزایای کابینت های فلزی

کابینت‌های فلزی نیاز به استفاده از رنگ‌های محافظتی دارند تا از پوسیدگی و زنگ زدگی جلوگیری کنند. در صورت عدم استفاده از این رنگ‌ها، آن‌ها ممکن است در برابر حرارت و رطوبت واکنش نشان دهند و درب‌ها می‌توانند سر و صدا ایجاد کنند. پس از مدتی استفاده، کابینت‌های فلزی دچار زنگ زدگی می‌شوند و رنگ آن‌ها در معرض رطوبت ممکن است خوردگی کند، بنابراین نیاز به رنگ آمیزی مجدد دارند.

همچنین، در هنگام باز و بسته کردن درب‌های کابینت فلزی، ممکن است سر و صداهایی ایجاد شود که یکی از معایب این نوع کابینت‌ها است. کابینت‌های فلزی در انواع طرح‌های ال و یو قابل نصب بر دو دیوار و همچنین نصب جزیره قابل اجرا هستند، که می‌توانند در آشپزخانه‌های بزرگ و کوچک استفاده شوند. در مقابل، کابینت‌های چوبی قابل شکستن هستند و حشرات و جوندگان می‌توانند به راحتی در آن‌ها نفوذ کرده و آن‌ها را آسیب بزنند.

اگر رنگ‌های محافظتی از کابینت های فلزی به صورت منظم تجدید نشوند، با تغییرات حرارت و رطوبت ممکن است آسیب ببینند. همچنین، اگر درب‌ها روغن‌کاری نشوند، ممکن است باعث صداهای ناخوشایند شوند. این نوع کابینت‌ها قابل شکستن نیستند، اما با گذشت زمان ممکن است آسیب ببینند. در این صورت، باید قسمت‌های آسیب‌دیده تراشیده شده و مجددا رنگ‌آمیزی شوند. همچنین، برای جلوگیری از نشان ماندن اثر انگشت و دستان روی سطح آن‌ها، می‌توان از محلول‌های تمیزکننده سطوح فلزی یا دستمال مرطوب استفاده کرد.

به علاوه، شرایط نامناسب محیطی ممکن است باعث آسیب به کابینت‌های چوبی شود، اما این مشکل در کابینت های فلزی وجود ندارد. علاوه بر این، امکان تعمیر و بازسازی کابینت های فلزی قدیمی به دلیل طول عمر آن‌ها وجود دارد. این فرایندها شامل رنگ آمیزی کابینت، تعویض درب‌ها و تبدیل کابینت به قفسه است. اما در کابینت‌های چوبی و ام دی اف، اگر خرابی زیادی وجود داشته باشد، نوسازی آن‌ها ممکن نخواهد بود. 

از جمله مزایای کابینت های فلزی باید به موارد زیر اشاره کرد :

کابینت فلزی، با هزینه کمتر و قیمت مطلوبتر نسبت به سایر کابینت‌ها، از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار است و به دلیل دوام خوب در برابر ضربه، در صورت آسیب دیدگی امکان تعویض قطعات را داراست. 

برای محافظت و نگهداری بهتر از کابینت فلزی، استفاده از دستمال‌های نم دار، اسفنج و پارچه‌های لطیف و نرم توصیه می‌شود.

به هنگام پاک‌سازی کابینت‌های فلزی از سیم ظرفشویی و اشیای زبرا استفاده نکنید. برای پاک کردن لکه‌های چربی از مواد اسیدی و مواد شوینده قوی استفاده نکنید، بهترین راه استفاده کردن از اسپری پاک‌کننده و همچنین پودر ماشین‌لباسشویی می‌باشد. هرچند وقت یکبار از روغن صنعتی برای محافظت و جلوگیری از زنگ زدگی لولاها استفاده کنید. 

انتخاب رنگ در کابینت های فلزی

انتخاب رنگ کابینت بسیار مهم است و باید با توجه به فضا و دکوراسیون خانه، منطبق باشد. رنگ نقره‌ای یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها برای کابینت‌های فلزی است. این رنگ می‌تواند به تنهایی استفاده شود که بسیار شیک و ساده به نظر می‌رسد، و یا به‌صورت ترکیبی با یک رنگ دیگر، زیبایی اضافی به آشپزخانه شما ببخشد.

رنگ کرم نیز یکی از رنگ‌های جذاب و بسیار زیبا برای کابینت‌های فلزی می‌باشد که البته رنگ کرم براق جذابیت خیلی بیشتری نسبت به کرم مات دارد. 

برای بزرگ‌تر نشان دادن آشپزخانه‌های کوچک می‌توان از ترکیب رنگ سفید و کرم استفاده کرد. یکی از مدرن ترین و شیک‌ترین رنگ ها برای کابینت‌های فلزی رنگ طلایی می باشد که ترکیب رنگ طلایی با سنگ‌های سفید جلوه‌ی خاصی به آشپزخانه شما می‌بخشد. 

رنگ آبی آسمانی نیز یکی از پیشنهادهای جالب و جذابی است که می‌توان در رنگ کابینت فلزی به‌صورت تک‌رنگ و یا ترکیب آن با سفید استفاده کرد.

کابینت فلزی

رنگ آمیزی کابینت های فلزی

یکی از راه‌حل‌ها برای تغییر دکوراسیون آشپزخانه، تغییر رنگ کابینت است. بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند به جای تعویض کلی کابینت‌ها، رنگ آن‌ها را تغییر دهند، که این کار معمولاً برای کابینت‌های فلزی ممکن است. 

ابتدا باید تمام وسایل داخل کابینت‌ها را خارج کرده و سپس سطح آن‌ها را با دستمالی تمیز پاک کنید. بهتر است از سنباده‌ای نرم برای سنباده‌زدن سطح استفاده کنید تا اگر لکه‌ای یا زنگ زدگی روی آن وجود دارد، آن‌ها را پاک کنید. سنباده‌زدن باعث می‌شود که رنگ جدید بهتر درون بافت نفوذ کرده و کیفیت کار بالاتری داشته باشد.

بعد از انتخاب رنگ موردنظر (توجه کنید که بیاید از اسپری مخصوص رنگ‌آمیزی فلزات استفاده کنید)، کشوهای کابینت را از بدنه جدا کرده و به صورت جداگانه رنگ آمیزی کنید. حین رنگ آمیزی اسپری را تکان دهید تا رنگ به صورت یکدست پخش شود. اگر می‌خواهید دست‌گیره‌ها را رنگ‌آمیزی نکنید، آن‌ها را جدا کنید یا با استفاده از نایلون یا روزنامه بپوشانید. 

در ابتدا یک لایه نسبتاً نازک از رنگ را بر روی کابینت بزنید و صبر کنید تا کاملاً خشک شود. پس از آن، رنگ اصلی را روی کابینت بزنید. برای اسپری کردن رنگ اصلی، باید اسپری را با فاصله چند سانتیمتری بگیرید. دقت کنید که لایه رنگ ضخیم نشود زیرا ممکن است باعث شره و چکه کردن شود. سعی کنید لایه رنگ نازک باشد و رنگ اسپری را به صورت رفت و برگشت بزنید. 

پس از اتمام رنگ آمیزی کابینت‌ها، منتظر بمانید تا زمان کافی برای خشک شدن اسپری می‌گذرد. پس از خشک شدن، می‌توانید کابینت‌ها را به محل اولیه برگردانید.

قیمت کابینت فلزی درب ام دی اف

برای افرادی که بودجه کافی برای خرید کابینت‌های ام‌دی‌اف ندارند، یک پیشنهاد می‌دهیم که احتمالاً جالب برای آن‌ها باشد. اتاق‌های فلزی با درب‌های MDF پیشنهادی مناسب و بیان‌قیمت برای شما می‌باشد. به‌رغم این، شما می‌توانید ظاهر و دکور کابینت ام‌دی‌اف خود را به آشپزخانه‌تان اضافه کنید. ترکیب کابینت فلزی با درب‌های MDF یک گزینه ایده‌آل برای افرادی است که به دنبال یک کابینت زیبا و با قیمت مناسب می‌باشند. برای سفارش کابینت فلزی با بهترین کیفیت و به صورت اقساطی در کابینت پروکیت فقط کافی است با کارشناسان ما تماس بگیرید. 

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
مشاوره رایگان